top of page

Avortul

Te gândești la avort? Informează-te corect înainte de a decide! Ajutorul de care ai nevoie este aici! 

S-ar putea să te gândești la avort din următoarele motive:

  • Nu te simți gata să fii părinte
  • Vrei ca nimeni să nu știe că ești însărcinată
  • Cineva apropiat și drag te presează să faci avort
Precious Little Feet Viață și Speranță nu face și nici nu recomandă avort, dar oferă informațiile de care o femeie are nevoie când se gândește la această procedură. Contactează-ne. Te așteptăm!
 
Știi ce este avortul?

Avortul este o procedură chirurgicală sau chimică prin care se elimină din pântec un fetus în creștere și prin care se curmă viața unui copil.

Efecte secundare ale avortului

Datorită faptului că medicul nu vede și nu poate urmări cu ochii ceea ce efectuează cu mâna, se pot întâmpla incidente, adică există pericolul perforării uterului cu aparatura folosită sau pot rămâne resturi, atât placentare cât și ale fătului, în uter, care provoacă infecții uterine și duc apoi la cicatrici și sterilitate (adică imposibilitatea de a mai menține o viitoare sarcină). De menționat este faptul că, cel mai mare pericol este ruptura uterină, urmată de o hemoragie masivă, care duce deseori la șoc hemoragic și uneori chiar la moartea mamei.

Avortul Medicamentos

 

Pilula RU-486

Știi ce este? RU-486 sau Mifeprisont/Misopristol este un steroid care provoacă un avort atunci când este luat pe cale orală expulzând fătul și expunând femeia la contact vizual direct și inevitabil cu produsul concepției.

 

Efecte secundare

Durere, crampe, sângerarea vaginală, grețuri, dureri de cap, febră și eventualitatea unui avort chirurgical dacă fătul nu este eliminat în întregime. Acest medicament nu este recomandat după 63 de zile de la prima zi a ciclului menstrual pentru că poate afecta sarcina, alăptarea și fertilitatea.

Pilula de a doua zi

Știi ce este? Pilula de a doua zi este o metodă contraceptivă de urgență, care se recomandă a fi folosită în primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, de preferat în primele 24 de ore, pentru a evita instalarea unei sarcini.

 

Efecte secundare

Greață și vărsături, amețeli și dureri de cap, oboseală sau dureri abdominale, cicluri menstruale ușoare, grele sau imprevizibile.  

bottom of page