top of page

Declarația de principiu a centrelor de consiliere

38cad4446ad9d4759190b79775e00754.jpg
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate este lucrarea Domnului Isus Cristos prin biserica Lui. Prin voluntarii săi,  centrele se angajează să transmită Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos femeilor care trec printr-o criză cauzată de o sarcină neplanificată. Bazați pe acest principiu, atât directorii cât și voluntarii centrelor de consiliere din Deva și Oradea trebuie să-L cunoască pe Cristos ca Mântuitor şi Domn personal.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate se angajează să ofere clientelor informaţii precise şi complete despre dezvoltarea prenatală şi avort. De asemenea, se angajează să aibă o atitudine de integritate în lucrarea cu femeile, câştigându-le încrederea şi asigurându-le informaţiile şi serviciile promise.
 
Centrele condamnă orice formă de manipulare prezentată atât prin intermediul mass media cât și prin abordarea directă a clientelor de către cei care promovează avortul în mod deschis.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate se angajează să asiste femeile pe toată perioada sarcinii, sprijinindu-le atât din punct de vedere emoţional cât și practic. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a întregii comunităţi, femeile pot privi cu speranţă în viitor şi pot face planuri constructive pentru ele şi bebeluşii lor.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate nu fac discriminare între rase, crez, culoare, naţionalitate, vârstă sau starea civilă a clientelor sale.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate nu recomandă, nu efectuează și nu sugerează avortul sau medicamente care provoacă avort.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate oferă în permanenţă asistenţă gratuită și confidențială.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate se angajează să comunice comunităţii locale nevoile femeii însărcinate precum şi faptul că avortul complică nevoia omenească în loc să o rezolve.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate nu recomandă, nu asigură și nu încurajează folosirea anticoncepţionalelor. Femeile căsătorite care doresc informaţii despre metodele contraceptive, sunt încurajate ca împreună cu soţii lor, să ceară sfatul păstorului din biserica unde fac parte sau a medicului personal.
Centrele de consiliere ale femeilor însărcinate recunosc adopţia ca fiind o soluţie alternativă a avortului, dar nu o preferă în defavoarea altor soluții alternative de ocrotire a vieţii. Centrele nu depind de agenţiile de adopţie și prin urmare, nu primesc nici un fel de ajutor financiar de la aceste agenţii, nu încheie contracte şi nu lucrează cu aceste agenții. Centrele de consiliere a femeilor însărcinate nu iniţiază şi nici nu facilitează adopţii independente.
bottom of page